De kunst van de ingenieur

Hoewel het schijnbaar goed gaat met de architectuur in Nederland, gaat het in werkelijkheid slecht met de architectuur in Nederland. Dit is een van de opvattingen die Wiek Roling zijn gehoor voorhield tijdens zijn onlangs uitgesproken inaugurele rede bij het aanvaarden van het ambt van gewoon hoogleraar ontwerpen aan de afdeling bouwkunde van de Universiteit Delft. Naar aanleiding van Rolings oratie die de titel droeg 'De kunst van de ingenieur' sprak Max van Rooy met hem over de leerstof die 'Delft' te wachten staat. Hoewel het schijnbaar goed gaat met de architectuur in Nederland, gaat het in werkelijkheid slecht met de architectuur in Nederland. Dit is een van de opvattingen die Wiek Roling zijn gehoor voorhield tijdens zijn onlangs uitgesproken inaugurele rede bij het aanvaarden van het ambt van gewoon hoogleraar ontwerpen aan de afdeling bouwkunde van de Universiteit Delft. Naar aanleiding van Rolings oratie die de titel droeg 'De kunst van de ingenieur' sprak Max van Rooy met hem over de leerstof die 'Delft' te wachten staat. Vijf architectuur- lessen van professor Wiek Roling De kunst van de ingenieur De ondergang van Jisp door de gemeentelijke herindeling 'Straks zijn we een dood dorp'

    • Max van Rooy