Aldo Rossi kandidaat voor Bonnefanten

ROTTERDAM, 2 febr. - De Italiaanse architect Aldo Rossi is 'een zeer serieuze kandidaat' voor de bouw van het nieuwe Bonnefantenmuseum in Maastricht. Dit heeft G. Kockelkorn, lid van de gedeputeerde staten van Limburg, vanochtend bekendgemaakt. Hoewel een definitief besluit nog niet is gevallen heeft Rossi op dit moment de voorkeur.

'Rossi zelf heeft ook serieuze belangstelling', aldus Kockelkorn.

'Hij is erg onder de indruk van het gebouw en voelt zich er zeer door aangesproken. Rossi is ook iemand die gevoel heeft voor een dergelijk project.'

De Italiaanse architect is vorige maand op bezoek geweest in Maastricht om samen met het bestuur de lokatie in ogenschouw te nemen en toonde zich tevreden over de bestaande opzet, waarbij al bestaande fabriekshallen verbouwd zullen worden. Voor de nieuwe vestigingsplannen is een bedrag van 40 miljoen beschikbaar. De bouw zal plaatsvinden in de Wiebengahallen op het Sphinx Ceramiqueterrein op de oostelijke Maasoever.