Marcel Liesdek

Marcel Liesdek van Fortuna Sittard krijgt een schorsing van zes wedstrijden wegens het slaan van Eric Steltenpool in de wedstrijd Volendam - Fortuna, op 17 december. De commissie van beroep schaarde zich gisteravond achter de mening van de tuchtcommissie.

Liesdek kreeg tevens een boete van 250 gulden en werd veroordeeld tot het betalen van de kosten van de tuchtzaak en het beroep daartegen.

De tuchtcommissie betaald voetbal achtte niet bewezen dat Piet Buter, de trainer van FC Wageningen, Bert van der Poppe heeft geslagen tijdens de wedstrijd tegen Telstar op 20 januari. Wel werd Buter schuldig bevonden aan het opzettelijk ophouden van het spel wegens een blessure van zijn speler Loupatty. Buter werd een wedstrijd voorwaardelijk het recht ontzegd als coach op te treden met een proeftijd van een jaar. Ook kreeg hij een boete van 250 gulden.