Hoogtepunten Filmfestival

ROTTERDAM, 2 febr. - Vanaf 23 uur vanavond worden gedurende de hele nacht in de bioscopen rond de Kruiskade (Lumiere 1 t/m 4, Luxor, Oscar en Thalia) zeven hoogtepunten van het 19de Filmfestival Rotterdam in doorlopende voorstellingen herhaald. De selectie voor deze 'Nacht van de Krant' werd verzorgd door vertegenwoordigers van de Nederlandse filmpers. Dekalog, deel 1 en 4van Krzysztof Kieslowski (Polen). Recordacoes da casa amarela (Herinneringen aan het gele huis) van Joao Cesar Monteiro (Portugal). Shuttlecock van Jerry Barrish (Verenigde Staten). Een lang en gelukkig leven (Dolgajastsjastlivaja zjizn) van Gennadi Sjpalikov (Sovjet-Unie). Subarnarekha van Ritwik Ghatak(India). Spasi i sochrani (Madame Bovary) van Gennadi Sjpalikov (Sovjet-Unie). Et la lumiere fut van Otar Josseliani (Frankrijk).