Twijnstra neemt de tijd voor samenwerking

AMSERSFOORT, 1 febr. - Twijnstra Gudde neemt er ruim de tijd voor om een internationaal Europees adviesconglomeraat op te zetten. Van de eigen klanten hebben de adviseurs geleerd dat haast vaak alleen maar brokken kan geven. In het boek 'Groeimanagement, een praktische handleiding voor ondernemers met groeiplannen' somt Twijnstra- consultant Ignas de Grefte op in wat voor valkuilen ondernemers maar al te vaak blijven steken in hun zucht naar expansie. 'De zeven belangrijkste fouten die ervoor verantwoordelijk zijn dat maar zo weinig ondernemers een groeiroute daadwerkelijk afmaken.' Een van die valkuilken is haast: 'groei kost tijd'. Maar ook: 'Groter is niet altijd beter'; 'Groei is het benutten van eigen talent'; 'De beste kansen moet je zelf zoeken'; 'Wie zacht stapt komt verder'; 'Groei doe je samen'; en 'Cijfers zeggen niet alles'.

Pas wanneer Twijnstra Gudde met succes de Europese houdstermaatschappij heeft opgericht, kan worden geconcludeerd dat de adviseurs hun eigen adviezen ook zelf in praktijk brengen in hun drang naar expansie.