Mercedes

Mercedes-Benz Nederland verkocht het afgelopen jaar 10.700 personenwagens, 8 procent minder dan in 1988. De achteruitgang van de verkoop van personenwagens werd goedgemaakt in de sector bestel- en vrachtwagens. De afzet van bestelwagens van 5.500 stuks was goed voor een marktaandeel van 21,3 procent. Het marktaandeel van de zware vrachtwagens in Nederland nam toe van 13,1 tot 16,1 procent. De omzet van Mercedes-Benz Nederland bedroeg 1,2 miljard gulden. Het hele Mercedes-Benz- concern, de autodivisie van de Westduitse DaimlerBenz, kwam vorig jaar uit op een omzet van 56 miljard mark, twee procent meer dan in 1988. De personenwagens waren goed voor een omzet van 32 miljard mark. De autodivisie levert tegen de 75 procent van de omzet van DaimlerBenz, het grootste industrieconcern van de Bondsrepubliek. Evenals in Nederland ging in de Bondsrepubliek de verkoop van personenwagens achteruit, en wel met 20.000 stuks.