AMSTERDAM - Europa Nostra, een Europese federatie ...

AMSTERDAM - Europa Nostra, een Europese federatie van instellingen ter bescherming van het culturele erfgoed, heeft de restauraties van zes Gelderse kastelen en de vesting van Naarden bekroond. De Stichting Gelderse Kastelen ontvangt de hoogste onderscheiding van de federatie, een zilveren medaille, voor de restauraties van kasteel Rosendael in Rozendaal, Huis Verwolde in Laren (zie foto), Huis Landfort in Megchelen, kasteel Doorwerth in Renkum, kasteel Zypendaal in Arnhem en kasteel Cannenburgh in Epe. De restauratie van deze kastelen is in alle gevallen in de jaren tachtig voltooid. Een tweede hoge onderscheiding is, op voordracht van de Bond Heemschut en de Stichting Menno van Coehoorn, toegekend aan de Rijksgebouwendienst voor de restauratie die tussen 1964 en 1989 is uitgevoerd aan de beroemde vesting Naarden. (Foto NRC Handelsblad/ Freddy Rikken)