Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Rijverbod kost Rijnmond 55 mln

ROTTERDAM, 18 aug. — Een tweedaags rijverbod bij ernstige smogvorming kost het bedrijfsleven in de Rijnmond ten minste 55 miljoen gulden. Dit schrijft de gemeente Rotterdam in een plan voor de uitvoering van verkeersmaatregelen bij luchtvervuiling. Vorige maand adviseerden werkgroepen onder leiding van de Zeeuwse commissaris van de koningin, dr. C. Boertien, en de burgemeester van Schiedam, R. Scheeres, positief over het afkondigen van tijdelijke rijverboden bij verhoogde luchtvervuiling in de onderste lagen van de atmosfeer. Deze adviezen moeten leiden tot een handleiding voor de commissarissen van de koningin. Rotterdam heeft als eerste gemeente de voorgestelde maatregelen om het verkeer te beperken in een concreet plan uitgewerkt. Pag. 2: Plan ligt klaar