Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

Vliegtuig van Congreslid verongelukt

ADDIS ABEBA, 14 aug. — Amerikaanse helikopters hebben de wrakstukken gevonden van het vliegtuig dat vorige week in Ethiopië met zestien inzittenden vermist raakte. Onder de slachtoffers bevindt zich het 44-jarige Amerikaanse Congreslid Mickey Leiand. Reddingswerkers hebben gisteren de stoffelijke resten van dertien mensen geborgen. Leiand, lid van het Huis van Afgevaardigden, was in Ethiopië om een vluchtelingenkamp in West-Ethiopië te bezoeken in het kader van een actie voor de bestrijding van de honger. In een vliegtuig met Amerikaanse en Ethiopische functionarissen vertrok Leiand, een Democraat uit Texas, vorige week van Addis Abeba naar het vluchtelingenkamp. Leiand werd begeleid door vier medewerkers van het Congres en vier diplomaten van de Amerikaanse ambassade. Het vliegtuig verdween echter plotseling van het radarscherm. Reddingswerkers begonnen een zoekactie tussen Gambela enb Dembi-Dolo nadat Ethiopiërs daar een vliegtuig in moeilijkheden hadden gesignaleerd. De Ethiopiërs kregen bij de zoekactie steun van experts uit de VS en een Amerikaanse satelliet. Aangenomen wordt dat geen van de inzittenden het ongeluk heeft overleefd. (Reuter, AP)

Overlevenden van de recente overstromingen in Bangladesh, die aan enige honderden mensen het leven hebben gekost. (Foto Reuter)