Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Muziek

Premières BODY AND SOUL

Zestig zwarte dansers en zangers uit o.a. Harlem en New Orleans geven,ondersteund door een groot orkest, een panoramisch beeld van de negerkunst. De muzikale stijlen lopen van slaven-shouts tot gospel en jazz. Regisseur André Heller (uit Oostenrijk) vertelt zijn verhaal in kroniekvorm met behulp van akrobatiek

en tovenarij. Keith Haring en Roy Liechtenstein waren betrokken bij decors en kostuums. Amsterdam Carré 8 aug. SARAFINA Zuid-Afrikaanse musical over een opstandig schoolmeisje dat in aanvaring komt met het systeem van de apartheid. Haar klasgenoten steunen haar door dik en dun, en de politieke boodschap is duidelijk. Het verhaal is vooral een kapstok het zingen en dansen van de twintig jonge zwarte acteurs, die de wereld rondtoeren met de voorstelling.

Amsterdam Stadsschouwburg 9 aug. PATEK De groep Wurre Wurre bestaat uit de spelers Philippe de Martelaere en Tom Roos en begon ooit met het opvoeren van clownerieën en visuele animaties op straten en pleinen. Het Tsjechische 'Patek' (Vrijdag) is een eigen bewerking van het Robinson Crusoë-verhaal van William Defoe. Het decor en de costuums bestaan geheel uit karton: Robinson en Vrijdag zijn dozers in dozenland. Amsterdam Nieuwe de la Mar Theater 9 aug.

Wurre Wurre met 'Patek' foto Corneel Maria Ryckeboer