Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bod op GEC ingetrokken

Door onze correspondent LONDEN, 19 jan. — Het Britse elektronicaconcern GEC wordt niet langer bedreigd met overneming door een consortium van Amerikaanse en Europese concurrenten. Dat heeft het consortium vanmorgen bekendgemaakt. Als reden voor de terugtrekking noemt men de overeenkomst die GEC vorige week heeft weten te sluiten met het Amerikaanse General Electric, plus het feit dat het gezamenlijke bod van GEC en Siemens op het Britse Plessey is doorverwezen naar de anti-kartelcommissie. Het consortium was een initiatief van Plessey's bankier Lazard Brothers, die zei dat men van plan was met een bod van 7 miljard pond op GEC te komen. Algemeen werd aangenomen dat achter het consortium zowel het Franse bedrijf Thomson als Plessey zelf schuilging.