Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zakelijke dienstverlening

Brinkman: geen verhoging van omroepbijdrage

DEN HAAG, 31 jan. — Minister Brinkman (WVC) denkt er vooralsnog niet aan de omroepbijdrage met tien gulden te verhogen. Donderdagavond werd door het ministerie van WVC desgevraagd meegedeeld dat de bewindsman wel bereid zou zijn de omroepbijdrage te verhogen. Een woordvoerster van het ministerie sprak vrijdag echter van een „misverstand". De bewindsman zal vast blijven houden aan de financiering van het derde net door middel van de al ingevoerde extra zendtijd voor reclame. (ANP) Vliegveld Beek. De twee leden tellende PPR-fractie in de staten van Limburg vindt dat de isolatie van enkele woningen rond het vliegveld Beek volstrekt onvoldoende is. De geluidshinder in de slaapkamers lag ver boven de toelaatbaar geachte norm van 55 decibel.