Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Winst Boeing stijgt 17,5 pct

SEATTLE, 27 jan. — Boeing Company, de grootste vliegtuigfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar een winst behaald van 665 miljoen dollar (1,3 miljard gulden). Dat is 17,5 procent meer dan de 566 miljoen dollar in 1985. De winst per aandeel steeg van 3,75 dollar tot 4,28 dollar. Dit is in Seattle bekendgemaakt. Voor dit jaar voorziet Boeing een kleinere winst, door de verwachte achteruitgang van de orderontvangst. De omzet bedroeg in het afgelopen

jaar 16,34 miljard dollar tegen 13,63 miljard dollar in 1985. Volgens Boeing zal er dit jaar 14,75 miljard dollar worden omgezet. Het concern voorziet een kleinere orderontvangst in de defensie-sector als gevolg van minder activiteiten in grote militaire produktieprogramma's als de kruisraketten en de elektronica voor de B-l bommenwerpers. Ook verwacht Boeing minder vliegtuigen voor de burgerluchtvaart te verkopen, voornamelijk minder 747's. (Reuter)