Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Van Dijk moet open hartoperatie ondergaan

Door onze politieke redactie DEN HAAG, 26 jan. — Minister Van Dijk (binnenlandse zaken) ondergaat deze week onverwachts een open hartoperatie. Hoe lang de bewindsman rust moet houden, is nog onbekend. Zijn collega Korthals Altes van justitie zal de portefeuille van Van Dijk tijdens diens afwezigheid waarnemen. Van Dijk kreeg vorige week plotseling last van pijn in de borststreek. Onderzoek wees uit dat een hartoperatie geboden was. De minister zal daartoe in het Dijkzigtziekenhuis in zijn woonplaats Rotterdam worden opgenomen. Morgen zal Korthals Altes de vaste Kamercommissie voor de Binnenlandse veiligheidsdienst (BVD) informeren over de stand van zaken in het onderzoek naar de groep Revolutionair anti-racistische axie (Rara), die verantwoordelijk zegt te zijn voor de aanslagen op de Makro-vestigingen in Duiven en Nuth. Vorige week donderdag werd de vergadering van de BVD-commissie, waarin alleen de fractievoorzitters van de vier grote partijen zitting hebben, wegens de ziekte van Van Dijk uitgesteld.