Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Agenda exposities

Amersfoort Hut. Flehite: Willem van Dam, tot 9 juni Gal- Muur: Susan Bradford, tot 31 mei; Amsterdam RliksmuMum: In het teken van de robot voorl.; Franse grafiek tijdens het Impressionisme, voorl. Sted. Mus.: Davld watklns, tot 16 Juni; Sandberg als ontspar, tot 30 Juni; A'dams Hist. Mus.: mrinas jaren '60, voorl. Mus. Fodon Foto 's voor de stad,voorl,; Ned. Sch »epv. Mus.: De Schelde In de Franse •lid voorl.; Vincent van Qogh Mus.: Jakjes Mc.Neill Whistier, tot 6 Juni; Ofin.Archief: Amsterdam anders gezien voorl.; Art » Project: Adam Colton, e.a. tot 7 juni; Gal. Paul Andrlesse: Pieter Laurens Mol, tot 31 mei; Art & irch.iMaria Westra, e.a. tot 3 juli; Arti Gal.: Wim Worm, tot 30 mei; Arti et Am'; Elly Booy, e.a. tot 8 juni; Gal. AsMlijn: Qerard Koek, tot 31 mei; Binnen: Vormgeving gefotografeerd, tot 8 Juni; Kunsth. Bieman de Haas: France Wagner tot 12 juni; Pleter Brattinga Gal.: jeanne de Bont, e.a. tot 20 juni; Coil. Art: Ysbrant, tot 22 juni; Gal. Espace: Lucassen, tot 31 mei; Gal. Barbara Fab«r: Alexander Schabracq, tot 22 juni; Gal. Forum: Marjan Zwiep, tot 6 Juni; Gal. Gamma: Joep Goetlng, tot 31 mei; Gooyer Fine Art: Ben Welllerdleck, tot 29 mei; Gal. Hamer: Rla en Hartmut Eing, tot 15 juni; Gal. Imago: Paul Hugo ten Hoopen, e.a. tot 4 juni Gal. Jurka: Geoff Miller, tot 23 Juni; Gal; Kwartijn: Gljs Kullboer, e.a. tot 6 Juni; Gal. Lieve Hemel: Els van Westerloo, tot 31 mei; Gal. Lughien: Maja Groenveld, e.a. tot 31 mei; Nieuwe Kerk: Amsterdam Foto '86, tot 1 juli; Nova Zembla: Addy Coumou. e.a. tot 21 Juni; Gal. Petit: Zora Matic, e.a. tot 15 juni; Gal. Plein 7: Ernst Alpert, e .a. tot 6 juni; Printahop: Ger Lataster, tot 29 mei; Kunsth. Siau: Robert de Swaan Arons, tot 30 mei; Gal. Guido de Spa: Josef Val Cltores, tot 30 mei; Gal. Steltman: Poen de Wijs, tot 15 juni; Gal.Fons Welters: Tiddo Nieboer.tot 12 juni; Wetering Gal.: Harmen Makkink, tot 29 mei; Gal. De Witte Voet: Bert Loerakker, tot 21 juni; Apeldoorn Rijksmus.Peleis Het Loo: Pop Art op Het Loo, tot 1 juni; Van Reekum Mus.: Berend Hendriks, tot 22 juni;

Arnhem Gem Mus.: Els Timmerman, e.a. tot 9 juni; M.C. Escher, tot 16 Juni; Asperen De Vier Linden: Rob Figee, e.a. tot 31 mei; Assen Drents Mus.: Hedend. Poolse kunst, tot 31 mei; Bergen N.H. Hal Gem. Huie: Mathleu Wiegman, tot 30 juni; Breda De Beyerd: Klaas Gubbels.Charlotte Mutsaers, tot 8 juni; Delft Gal. de Fiete: Hulbert van Dorp, tot 8 juni ;Gem. Archiefdienet: Delft brandt, voorl.; Deventer Speelgoed Mus.: 50 jaar drinkbllk, voorl.; Dordrecht Dordr. Mus.: Plranesi en Rome, tot 9 juni; Franeker 't Coopmanshus: Kees Bierman, tot 30 juni; Gouda Sted. Mus.: Drie Turkse kunstenaars,tot 16 juni; 's-Gravenhage Gem. Mue.: 125 hoeden, voorl. Art et Industr.: Ben Aalbers, e.a. tot 29 mei; Haagse Kunstkring: An Biesiot, Nel Pot, tot 29 mei; Gal.Nouvellee Imagee: Walasse Ting, e.a. tot 29 mei; Pulchri Studio: Grada Bouman, e.a. tot 30 mei; P.B.v.Voorat v. Beest: G.H. Breltner, tot 1 juni; Groningen Gron. Mus.: Richard dl Rosa, tot 22 juni; Groot Schermer Beeldentuin: Beelden van vrouwen, voorl.; Haarlem Frans Hals Mus.: Frans Hage, e.a. tot 8 juni ;Teylers Mus.: Holl.tek.17de eeuw, voorl.; Hengelo De Kunstzaal: Reggie Gunn, tot 2 juni ;Gal. de Pook: Gerard Schfiperkötter, tot 9 juni; Hoorn Weetfries Mus.: Marijke Don, e.a. tot 1 juni; Laren Singer Mus.: Aldrik Sluis, tot 16 juni ;Kunsth. Ina Broerse: Vogels, vlinders en bloemen, tot 8 juni;

Leiden Sted. Mue.: Leldse Ateliers VI, tot 9 juni; Maastricht Bonnelanten Mus.: Digitale beelden, tot 1 juni; Gal. Wanda Reiff: Lel Molin, e.a. tot 7 juni; Gal. Dis: Limmy Scheres, tot 5 juni; Nijmegpn Nijmeegs Mus.: Ton Frenken.tot 29 juni ;St. Goem: Margriet Smulders, tot 9 juni; Otterlo Mus. Kröller Milller: Francesco Lo Savio, tot 9 juni; Purmerend Mus. Watertand: Michel van Overbeeke, e.a. tot 1 juni; Rotterdam Mus. Boymans: Moderne Ned. Keramiek,tot 1 juni; Boymans opnieuw bekeken, voorl.; Gal.v. Beveren: Ad Gerritsen, tot 22 juni; Gal. Delta: Mimmo Paladino, tot 31 mei; Gal. Maaa: Annet Gaaikema, e.a. tot 15 juni; Gal. Fenna de Vries: Arthur Stam, e.a. tot 10 juni; Schiedam Sted. Mus.: Aspecten v.h. teken In de na-oorlogse Ned. beeld, kunst, tot 22 juni; Utrecht Centraal Mus.: Opstelling aanw. Moderne kunst, tot 23 juni; Hist. Kostuum Mus.: Beweging in de tijd, voorl. Atelier Biltstr.: Willem Noyons, e.a. tot 2 juni; Gal. Jas: Koos v.d. Sluys, tot 5 juni; Gal Lascaux: Toon Laurense, tot 30 mei; Venlo Mus. Van Bommel: Willinks kopstukken, tot 9 juni; Weert De Tiendschuur Dom Hans van der Laan, tot 1 juni; Zwolle Prov. Overijssels Mus.: Zwanen (op) drift, tot 4 aug. Librije: Jan G.EIburg, Scheurseis van Sandberg, tot 16 juni.

Foto 86, op 50 plaateen in Amsterdam