Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Energie

Demonstratie bij Dodewaard zonder incidenten

DODEWAARD, 20 mei - Ongeveer honderd actievoerders tegen kernenergie hebben gisteren gedemonstreerd bij de ingang van de kerncentrale in Dodewaard. Tot een blokkade kwam het niet. De politie had laten weten, dat er in dat geval onmiddellijk zou worden ingegrepen. Tot de demonstratie, volgens de actievoerders een „symbolische stillegging van de kerncentrale", was opgeroepen door de Vereniging Milieudefensie. Volgens deze milieu-organisatie staat vast, dat een catastrofaal ongeluk als in het Russische Tsjernobyl ook in de twee Nederlandse kerncentrales mogelijk is. Milieudefensie deed een klemmend beroep op CDA, VVD en D'66 om hun standpunt over het openhouden van Dodewaard en Borsele te wijzigen en op de PvdA om van de sluiting van beide centrales een hard punt te maken.