Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Stijging aantal vacatures in gewest Utrecht

ROTTERDAM, 20 febr. — Het gewestelijk arbeidsbureau in Utrecht heeft in januari een forse stijging van het aantal vacatures geregisteerd. Het waren er 990 tegen 519 in december. Het aantal overtreft de topmaanden in het afgelopen jaar: zelfs in augustus en september werden nog geen 900 vacatures geregistreerd. Overigens nemen met het aantal vacatures de spanningen op de arbeidsmarkt toe, aldus de directeur van het Utrechtse arbeidsbureau. Aan de vraag naar vakmensen kan vaak niet worden voldaan. De werkloosheid is vorige maand in het gewest Utrecht dan ook nauwelijks gedaald. Er waren eind januari 27.983 werklozen geregistreerd, 21 minder dan in december. (ANP)