Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Tinbeurs blijft nog gesloten

LONDEN, 13 dec. — De handen in tin op de Londense metaalbeurs blijft tot eind volgende week gesloten. Dit is gisteren in Londen bekendgemaakt. De tinhandel ligt sinds 24 oktober stil. Toen was er geen geld meer om de prijs van het metaal op de internationale markten te steunen. Sindsdien proberen de 22 leden van de Internationale Tinraad

(ITC) een oplossing voor de tincrisis te vinden. Het gaat er daarbij vooral om hoe aan de koopverplichtingen van de ITC ter waarde van 450 miljoen pond sterling, ongeveer 1,84 miljard gulden, kan worden voldaan. Een aanbod van banken om een fors krediet ten beschikking te stellen is afgewezen vanwege de te zware voorwaarden die eraan zijn verbonden. (DPA)