Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Golf van valse bommeldingen in België

BRUSSEL, 10 dec. — België wordt sinds de bomaanslagen van vorige week overspoeld door een golf van valse bommeldingen. In Brussel moesten gisteren drieduizend bezoekers van een handelsbeurs worden geëvacueerd nadat een melding was binnengekomen als zou er een bom zijn verborgen. Het kostte geruime tijd — er moesten 1200 tentoonstellingsruimten worden doorzocht — om vast te stellen dat de melding vals was. Het verkeer in het centrum van Brussel liep gisteren vast toen een verdacht koffertje werd ontdekt in een telefooncel bij de beurs. Na een onderzoek door explosievendeskundigen bleek het een gereedschapstas van de telefoondienst te zijn. Drie mensen zijn dit weekeinde gearresteerd in Brussel, Luik en Antwerpen op verdenking van het doorgeven van valse bommeldingen. Volgens een politie-functionaris krijgt de politie voor elke werkelijke melding tenminste tien valse meldingen binnen. (Reuter, AFP)