Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Man veroordeeld na verkoop van Nazi-tekens

DEN BOSCH, 6 dec. — De rechtbank in Den Bosch heeft donderdag een 63-jarige man uit Vaikenswaard, die in september vorig jaar op een markt in Waalre onderscheidings- en herinneringstekens uit Nazi-Duitsland te koop aanbood, veroordeeld tot een geldboete van 100 gulden. Dat is conform de eis van de officier van justitie, die naar eigen zeggen tot vervolging overging „om de zorgvuldigheid op dit terrein aan te scherpen". (ANP) Gokhuizen. De Haagse politie heeft twee illegale gokhuizen aan de Hoefkade opgerold. Tegen 29 mensen is proces-verbaal opgemaakt wegens het leiden van of het meedoen aan het kaartspel baccarat. Messteek. De Haagse officier van justitie heeft gisteren zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige jongen die een winkelier een dodelijke messteek zou hebben toegebracht.