Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

‘Well done Charlie’, roepen enthousiaste Britten

“Well done, Charlie”, riepen enthousiaste Britse toeschouwers gisteren tegen prins Charles voor het ziekenhuis waarin om negen uur ‘s avonds Engelse tijd zijn zoon was…

„Well done, Charlie”, riepen enthousiaste Britse toeschouwers gisteren tegen prins Charles voor het ziekenhuis waarin om negen uur ‘s avonds Engelse tijd zijn zoon was geboren. Het geluk van de Britten nadert de volmaaktheid, schrijft onze correspondent W. Woltz. Eerst Port Stanley terug, en nu een nieuwe troonopvolger. De Britten zijn blij met wat

prinses Diana het land had geschonken: een zoon, met blauwe ogen, die volgens Buckingham Palace „naar hartelust” schreeuwde. Het kind woog bij de geboorte bijna zes en een half pond. Naar Nederlandse begrippen niet overmatig veel voor een jongen, maar Britse babies zijn gemiddeld iets lichter bij de geboorte. Prins Charles, die bij de geboorte

aanwezig was, leek zeer trots. Hij vertelde de mensen voor het St-Mary’s ziekenhuis in Paddington, die de hele dag hadden staan wachten: „Hij ziet er goed uit. Maar het was nogal een schok voor mij dat hij al zo volwassen is.” Prinses Diana ging gistermorgen om vijf uur naar de particuliere vleugel van het St. Mary’s

Ziekenhuis waar zij een kamer heeft van ƒ 600 per dag. De bevalling duurde bij elkaar zestien uur. Het is bekend dat George Pinker, de hofarts van de koningin, geen voorstander is van het snel toedienen van middelen die weeën opwekken.