Dit is een artikel uit het NRC-archief Dit artikel is met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd en voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd volledig correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Aanleg weg Amelisweerd kan doorgaan

Door onze correspondent UTRECHT, 13 jan. — "Procedureel gezien kan niets de aanleg van rijksweg 27 door het bos Amelisweerd in Utrecht nog tegenhouden", zei minister H. Zeevalking van verkeer en waterstaat dinsdagavond in Utrecht. Voordat definitief een beslissing wordt genomen, wilde de minister nog eens de argumenten van de Utrechtse gemeenteraadsleden horen. De raad ls in meerderheid tegen de aanleg van de weg door Amelisweerd. Volgens Zeevalking waren er geen nieuwe argumenten door de raadsleden naar voren gebracht, die een beslissing om de weg toch aan te leggen zouden kunnen veranderen. Bij de uiteindelijke beslissing zal de verkeersveiligheid een zeer zwaarwegende factor zijn, zo zei de minister. "Aan die rij struiken til ik niet zo zwaar. Het gaat mij om de weg met die acht rijstroken", aldus Zeevalking. Voor 25 januari, als de Tweede-Kamercommissie voor verkeer en waterstaat zich over de problematiek buigt, ls er zeker nog geen beslissing te verwachten, deelde de minister mee. Zaterdag 16 Januari organiseert de actiegroep "Vrienden van Amelisweerd", die al ruim elf jaar actie voert tegen de aanleg van de weg door het bos, een demonstratie in Utrecht. — In de poëzie-wtnkel W. Pieterse te Rotterdam vindt vrijdag 15 januari een Turkse letterenavond plaats. De avond wordt georganiseerd ter gelegenheid van het tweede Turkije-nummer in de WAR-serie.