Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Human interest

Lady Diana Spencer, vergezeld

Lady Diana Spencer, vergezeld van haar vader, passeert in de glazen koets Fleet Street op weg naar de St. Pauls, waar vandaag haar huwelijk met prins Charles werd voltrokken.

Wel een miljoen met vlaggetjes zwaaiende mensen stonden langs de route die de bruiloftsstoet volgde naar de St. Pauls, waar eerder alle 1500 genodigden hadden plaatsgenomen.

Haar jurk, waarover zo druk was gespeculeerd, bleek een romantisch geheel van ivoorkleurige pure tafzij en Brussels kant, bestikt met paarlemoer en parels, met een acht meter lange sluier. De ontwerpers, David en Elizabeth Emanuel, die de bruidsjurk angstvallig geheim hadden gehouden, hadden wel aangekondigd dat Lady Diana eruit zou zien als een sprookjesprinses. Prins Charles droeg het donkerblauwe gala-uniform van een marine-commandant. (Foto UPI)