Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Dertien miljoen voor schilderij van Picasso

NEW YORK, 23 mei _ Een zelfportret van Picasso heeft op een veiling van Sotheby in New York 13,2 miljoen gulden opgebracht Het is de hoogste prijs die ooit voor een Picasso en een kunstwerk uit de 20ste eeuw is betaald. Het schilderij, Yo Picasso, werd in 1901 door de toen achttienjarige schilder gemaakt Het was eigendom van een Europese verzamelaar, die het in 1975 voor 1,6 miljoen dollar in Londen kocht De nieuwe eigenaar is een Amerikaanse particuliere verzamelaar. (Reuter). Het Palels voor Schone Kunsten ln Brussel exposeert in een uitgebreide tentoonstelling werk van een reeks Duitse kunstenaars die ln de jaren zestig bekendheid kregen. Werken van o.a Jörg Immendorf, Georg Baselitz en Antonius Höckelman zullen van 27 mei tot 12 juli te zien zijn.