Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zakelijke dienstverlening

v. Ommeren neemt Brits bedrijf over

ROTTERDAm, 22 mei Van Ommeren heeft als onderdeel van de geplande uitbreiding van haar internationale expeditieactiviteiten The General Shipping and Forwarding Company (GSF) overgenomen. Dit Britse bedrijf, opgericht in 1919 en gevestigd te; Rainham in Essex, is volgens Van Ommeren een vooraanstaande expeditie-organisatie op het gebied van luchtvracht, autolijndiensten naar het continent en algemene expeditie. De onderneming, die ook kantoren heeft in Londen, Heathrow, Liverpool, Birmingham en Bradford, telt 65 man personeel. Om de internationale containergroupagediensten van Van Ommeren te ver-werken wordt in de VS een eigen organisatie opgebouwd. Dit jaar zijn kantoren geopend in Los Angeles, San Francisco (California Consolidation Services Inc.) en Houston (Houston Consolidation Services Inc.). Binnenkort volgt een vestiging in New York.