Dit is een artikel uit het NRC-archief Dit artikel is met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd en voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd volledig correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Minister Tuijnman blijft bij weg door Amelisweerd

HILVERSUM, 13 febr. - Minister Tuijnman (verkeer en waterstaat) vindt dat de omstreden aanleg van rijksweg 27 door het bosrijke landgoed Amelisweerd (bij Utrecht) moet doorgaan. Hij zei dit gisteravond in Achter het nieuws van de Varatelevisie. Drie weken geleden besloot de gemeenteraad van Utrecht dat dit stuk weg er niet moet komen, nadat eerder het oorspronkelijke bestemmingsplan door de raad was goedgekeurd. De bewindsman noemde het recente Utrechtse besluit „een niet erg sterk bestuursbeleid". „Ik vind het een wat wonderlijke .manoeuvre om in dit stadium terug te komen op het bestem'mingsplan. Men zal moeten erkennen dat hier nationale en regionale belangen aan de orde zijn en dat we nu door moeten . gaan", aldus minister Tuijnman. Hij wees er nog op dat de provincie Utrecht, de kroon en het parlement voor de aanleg van de weg door Amelisweerd zijn. De minister zei dat de weg rond 1985 klaar zal zijn. (ANP)