Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Nog grotere Ogem-order van Saoedi's in de maak

Door een onzer redacteuren ROTTERDAM, 22 dec. - Het Ogem-concern is in onderhandeling met de regering van Saoedi-Arabië over een bouworder van zeer grote omvang. Een woordvoerder van de Ogem beschreef deze opdracht als „enkele malen groter" dan de order van 1,4 miljard gulden voor de bouw van 32 woontorens met parkeergarages in Damman, die op dit ogenblik in Saoedi-Arabië wordt uitgevoerd. De president van Ogem, drs. B. J. Udink, die vorige week een bezoek aan dit land heeft gebracht, meent dat deze nieuwe opdracht in combinatie met andere bedrijven zou moeten worden uitgevoerd, omdat de Ogem alleen daar niet toe in staat is. Men verwacht dat de onderhandelingen wel tot mei of juni zullen voortduren.