Dit is een artikel uit het NRC-archief Dit artikel is met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd en voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd volledig correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Erg weinig publiek bij EK voetbal

BELGRADO, 21 juni - Het eindtoernooi om het Europees landenkampioenschap voetbal is voor bet organiserende land Joegoslavië op een teleurstelling uitgelopen. Niet alleen omdat de nationale ploeg als laatste eindigde, maar tevens omdat de Joegoslavische voetbalbond door een financieel bankroet werd bedreigd. In totaal namelijk hebben niet meer dan 135.000 toeschouwers de vier wedstrijdenbijgewoond. De meeste belangstelling ging uit naar het duel tussen Joegoslavië en West-Duitsland (70.000), de minste naar Nederland-Joegoslavië (10.000). Het duel Nederland-Tsjechoslowakije trok 31.000 toeschouwers en de finale tussen Tsjecholowakije en West-Duitsland leverde slechts 25.000 kijkers op. De televisie heeft de Joegoslavische bond kunnen redden van de financiële strop waardoor er volgens de secretaris van de bond, Stykovic, nog een overschot van ongeveer twee miljoen gulden is.

Een verslagen Uli Höness verlaat het strijdtoneel, peinzend over zijn gemiste strafschop, (foto UPI)