Dit is een artikel uit het NRC-archief Dit artikel is met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd en voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd volledig correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Basketbal

Vermoeid Lions uit Korac-beker

SERAJEWO, 14 nov. — Uiterst vermoeid na een twee dagen en nachten durende reis van Schiphol naar Serajewo met een meer dan tien uur durende treinreis als sluitstuk, is de Zandvoortse basketbalploeg van Typsoon Lions gisteravond geen partij geweest voor Bosna. Lions verloor de wedstrijd voor de Korac-beker met 122—83 (rust 62—41) nadat in Zandvoort met het geringe verschil van 82—80 was gewonnen. Zonder voorafgaande training had Lions aanvankelijk nog een voorsprong van 12—14, maar daarna werden zij door de Joegosiaven duidelijk teruggewezen. Garry Freeman was de beste speler in de Zandvoortse formatie.