Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Pompei in Gemeentemuseum

DEN HAA.G 31 aug. - drie vrachtwagencombinatj worden dezer dagen talri kunstwerken aangevoerd van 26 september tot medio nuari in het Gemeentemusei een indruk zullen geven van Romeinse cultuur in de ee: eeuw van onze jaartelling, marmer- en steensculptui bronzen en andere voorwei zijn afkomstig uit Pompei, stad die met Herculaneum het jaar 79 door een uitbarst] van de Vesuvius door lava w< bedolven. De goederen komen nu uit sen, waar 240.000 mensen dfr voorwerpen in 18 weken hel bezichtigd. De catalogus belee vier oplagen en de tentoonsl ling moest met een maand wj den verlengd. v , In Den Haag draagt de J toonstelling de titel ..Pompei J de as herrezen". Maquette? foto's zullen een indruk van het leven uit die tijd Pompei'. De vondsten zijn v wel alle ondergebracht in museum van Napels en en regionale musea in Italië^ het eerst zijn ze naar noordei ke streken overgebracht.