Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

's-Graveland dicht voor zwaar vrachtverkeer

'S-GRAVELAND, aug. — B. en W. van 's-Graveland willen de grenzen van de bebouwde kom van de gemeente sluiten voor zwaar vrachtverkeer. B. en W. zullen de mogelijkheid hiertoe onderzoeken na aandrang van het anti-vrachtautocomité. Het doorgaand vrachtverkeer op weg naar Hilversum of Bussum is te gevaarlijk voor de schoolgaande jeugd en eist te veel van het kostbare wegennet. De route door 's-Graveland betekent voor de vrachtrijders het besparen van tien kilometer omrijden. ■ Zaterdagmiddag 18 augustus houdt de internationale beweging „Youth with a mission" een demonstratieve mars door de binnenstad en een „Jezus-festival" in het Vondelpark. De deelnemers aan de mars zullen bloemen en tractaten uitdelen. Bovendien worden 's morgens om 10 uur en 's avonds te 19.30 uur bijeenkomsten in Krasnapolsky gehouden.