Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Advocaten B.-Meinho onder verdenking

Door onze correspondent BONN, 8 aug. — Verscheidene advocaten van gearresteerde leden van de links-extremistische Baader-Meinhofgroep worden ervan verdacht de gewelddadige politieke doelstellingen van hun cliënten actief te ondersteunen. Dit heeft het openbaar ministerie in Münchert meegedeeld. Volgens hem streven deze advocaten ernaar de verboden groep als organisatie in stand te houden.

De beschuldigingen var openbaar ministerie zijn J seerd op een „rondschrijver onlangs in de cel van een Ba Meinhof-aanhanger in genomen. Een advocaat zon brief aan de arrestant te' doorgespeeld. Hierin beet o.m., dat het erom gaat „ mobilisering van alle duidelijk te maken, dat rolrechten en kapitalisme e:> uitsluiten, dat de strijd op 1 en dood in ieder geval moet den voortgezet". ^ * sociaJ