Dit is een artikel uit het NRC-archief Dit artikel is met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd en voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd volledig correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Utrechtse raad spaart bos van Amelisweerd

UTRECHT, 23 okt. — De Utrechtse gemeenteraad heeft gisteravond besloten dat het tracé van rijksweg 27 door de zoom van 'het bos zal komen te lopen en niet het bos in tweeën zal delen. Voor het tracé van de werkgroep stemden 29 raadsleden, 14 leden kozen voor het ontwerptracé van rijkswaterstaat

dat door het bos loopt. door het bos loopt. Met deze uitslag besloot de Utrechtse raad een marathonvergadering van tien uur over dit moeilijke vraagstuk, de voorstanders van het behoud van het ,bos in de raad hebben zich schrap moeten zetten tegen een vloed van argumenten van diegenen, die weliswaar volmondig de waarde van dit natuurgebied onderkenden, maar de vele overige in het geding zijnde aspecten als woningbouw, sportvoorzieningen en de gevolgen voor het verkeer uiteindelijk zwaarder wilden laten wegen. Vast staat, dat als minister Drees van verkeer en waterstaat het besluit van de Utrechtse raad overneemt, dit aanzienlijke vertraging voor de aanleg van rijksweg 27 met zich meebrengt.