Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

KLM krijgt ƒ 8 min SST-geld terug

AMSTELVEEN, 23 juli — De KLM zal de ruim acht miljoen gulden terugkrijgen die het concern gestoken had in het Amerikaanse SST-project. De Amerikaanse senaat is gisteren alsViog akkoord gegaan met een voorstel de luchtvaartmaatschappijen schadeloos te stellen die vooruitbetalingen hebben gedaan op dit door Boeing te bouwen supersonische verkeersvliegtuig. In totaal gaat het hierbij om 58.5 min. dollar, betaald door tien maatschappijen. waaronder KLM de enige niet-Amerikaanse is. De ontwikkeling met de Boeing-SST werd onlangs stopgezet toen het Amerikaanse congres niet bereid was steeds meer overheidsgeld voor dit project beschikbaar te stellen. (Reuter) — Bod op Padang Portland. De heer Leutscher in Huizen heeft besloten zijn bod op Padang Portland cement maatschappij. uitgebracht via Slavenburg's Bank gestand te doen. Er is naar zijn mening een voldoende aantal aandelen en winstbewijzen aangemeld, aldus een mededeling van Slavenburg.