Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Toerisme

wipperoen en de opperduiner

79.- Graaf Raaf keerde de juichende Rustigeduiners diep beledigd de rug toe. "Als jullie ZONDER mij kunnen, en Wipperoen belangrijker vinden, go ik nog een paa^ weken met vakantie!" kraste hij. Maar hij kon natuurlijk'niet weten dat ze Wipperoen toegejuicht hadden omdat die hen niet verraden had. "Blijft u alsjeblieft hier graaf Raaf!" soebatte Holder Bolder. "We hadden eigenlijk ü op onze schouders willen ronddragen, maar u bent zó zwaar en zó gewichtig... daarom namen we Wipperoen maar even!" Holder Bolder verzon maar wat; hoe had hij zich er anders uit moeten 'redden? ''Hartelijk welkom in de Rustigeduinen graaf Raaf," boog meneer Zeehond.

"Als u nou nog even onder de welkomstpoort doorloopt, zingen WIJ een mooi welkomstlied." "Wel eh.. als de zaken zó staan.." glunderde de graaf verrast. "Ik dacht.." Maar wat hij verder zei ging verloren in het welkomstgezang. O, wat waren ze blij dat alles zo goed afgelopen was. Snipper nam ■ Wipperoen gauw even apart. "Weet je waarom wij jou optilden?" fluisterde hij. "Omdat we blij waren dat je niks aan de graaf vertelde. Van wat er gebeurd is weet je.." "O, zit het zo.." knikte Wipperoen verlegen. "Maarre.. dachten jullie dan dat ik jullie zou verraden?" "Luister heren!" hoorden ze de graaf roepen. "Even stil zijn allemaal," waarschuwde meneer Otter.