Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Achter iemands rug om roddelen, niet genoeg thuis zijn voor de kinderen, je moeder wegdrukken als je ziet dat ze belt. Iedereen heeft weleens met zijn geweten geworsteld. Het is het pijnlijke gevoel wanneer je beseft dat je verkeerd gehandeld hebt.

Maar er bestaat ook schuld die ondraaglijk is. Hoe is het als jouw schuld echt schade heeft berokkend bij een ander?

In deze zesdelige podcastserie gaan Roos van Ees en Wederik De Backer in gesprek met mensen die ieder op hun eigen manier een fout hebben gemaakt. Ook nodigden ze drie experts uit om hun getuigenissen te beluisteren: officier van justitie Disa Jironet, psycholoog Frans Schalkwijk, en filosoof en theoloog Ger Groot. Elke aflevering onderzoeken Roos en Wederik, samen met deze experts, een aan schuld gerelateerd thema, zoals zonde, straf, intentie en vergeving.

Alle afleveringen zijn vanaf nu gratis te beluisteren via de NRC Audio app. Via Spotify en Apple Podcasts kun je de eerste twee afleveringen luisteren.

    Deze podcast werd gemaakt met steun van Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) en de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs.

Afleveringen

Hosts

  • Roos van Ees

    (1991) is researcher en journalist. Haar specialisaties zijn diepte-interviews (redactie VPRO Zomergasten) en documentaires over maatschappelijke thema’s (o.a. met Sunny Bergman). Ook regisseert ze een documentaire voor HUMAN over Hedy d’Ancona.

  • Wederik De Backer

    (1988) maakt hoorspelen en audiodocumentaires. Hij studeerde af aan de RITCS School of Arts in Brussels en maakt sindsdien producties in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en de VS. Vorig jaar won hij de Belfius Persprijs met Moeders ten Laste.

Productie

Presentatie: Roos van Ees
Redactie en regie: Roos van Ees en Wederik De Backer
Montage: Wederik De Backer
Extra redactie: Rahul Gandolahage
Extra montage: Pieter Bakker, Emma Ducheyne, Matthias van Gysel, en Jeroen Dejonghe
Muziek: Frederik de Clercq
Eindredactie: Mirjam van Zuidam
Mixage: Sander Weemaes
Trailers: Joris Van Damme
Beeld: Roos van Ees
Artwork: Yannick Roger Mortier