Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

In de podcast Heijne & Van Teutem bijten Bas Heijne en Simon van Teutem zich vast in de belangrijke crises van deze tijd. Ze ontvangen prikkelende studiogasten die gespecialiseerd zijn in het onderwerp van die week. Heijne en Van Teutem bespreken vertrouwen, klimaat, politiek, identiteit, veiligheid en literatuur. En ze onderzoeken hoe we weer uit die crises kunnen komen.

In het tweede seizoen, met ondermeer Tim Hofman en Rutger Bregman, hoor je over de inrichting van Nederland, de effecten van informatie oorlog, de oorzaken van giftige mannelijkheid en onze moeizame omgang met de geschiedenis.

Afleveringen

Hosts

  • Bas Heijne

    is als schrijver vast verbonden aan NRC, waar hij lange tijd columnist voor was. Hij publiceerde essays als Moeten wij van elkaar houden (2011), Onbehagen (2016) en Mens/Onmens (2020). In 2017 kreeg hij de P.C.Hooftprijs voor zijn hele oeuvre.

  • Simon van Teutem

    behaalde de beste resultaten van alle 250 bachelorstudenten aan de politieke faculteit van de Universiteit van Oxford, waar hij tegenwoordig een onderzoeksmaster in Europese Politiek volgt. Hij schrijft geregeld voor De Correspondent.

Productie

Productie: Inge ter Schure
Muziek en montage: Jeroen Jaspers en Bas van Win
Artwork: Martien ter Veen en Yannick Mortier
Fotografie: Merlijn Doomernik