Luister naar de laatste aflevering

Of luister alle afleveringen in de NRC audio app.

In de NRC-podcast Haagse Zaken praat de politieke redactie wekelijks over wie en wat ertoe doet in Den Haag. Ingewikkelde wetten, complexe politieke dossiers en politieke partijen van oprichting tot ideologische ontwikkeling: het komt allemaal langs.

De politieke redactie hoort veel, legt verbanden en maakt analyses die soms net buiten de verhalen die in de krant belanden vallen. Die zijn wel te horen in Haagse Zaken.

Afleveringen

Hosts

  • Guus Valk

    is sinds drie jaar chef van de Haagse redactie, de plek waar zijn carrière begon. Tussen 2007 en 2018 werkte hij voor NRC als correspondent in de VS en Israël/Palestina.

Productie

Redactie en productie zijn in handen van Iris Verhulsdonk en Ignace Schoot. Iris studeerde media- en cultuurwetenschappen, journalistiek en politieke communicatie. Ze houdt ervan een moeilijk politiek dossier begrijpelijk te vertalen naar audio, met hier en daar een muzikaal intermezzo.

Ignace studeerde filosofie, antropologie en geografie. Hij is al van jongs af aan verslingerd aan politiek en als audioredacteur altijd op zoek naar manieren om de Haagse politiek voor luisteraars nog inzichtelijker te maken.

De montage wordt gedaan door Pieter Bakker. Hij kreeg alles rondom politiek met de paplepel ingegoten thuis en monteert mede daardoor elke week met veel plezier de nieuwste aflevering.