Luister naar de laatste aflevering

Of luister alle afleveringen in de NRC audio app.

In de NRC-podcast Haagse Zaken praat de politieke redactie wekelijks over wie en wat ertoe doet in Den Haag. Ingewikkelde wetten, complexe politieke dossiers en politieke partijen van oprichting tot ideologische ontwikkeling: het komt allemaal langs.

De politieke redactie hoort veel, legt verbanden en maakt analyses die soms net buiten de verhalen die in de krant belanden vallen. Die zijn wel te horen in Haagse Zaken.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen publiceert Haagse Zaken een speciale serie: Lokale Zaken.

Wie controleert de lokale overheid, wat kan je beloven als er weinig geld is en wie wil er nog raadslid worden? In vier afleveringen onderzoekt NRC de belangrijkste thema’s achter de gemeenteraadsverkiezingen.

Afleveringen

Hosts

  • Lamyae Aharouay

    Lamyae Aharouay heeft van haar verslaving aan politiek haar werk gemaakt. In 2017 begon ze met Haagse Zaken, een jaar later werd ze algemeen politiek verslaggever.

Productie

Redactie en productie zijn in handen van Iris Verhulsdonk. Zij studeerde media- en cultuurwetenschappen, journalistiek en politieke communicatie. Ze houdt ervan een moeilijk politiek dossier begrijpelijk te vertalen naar audio, met hier en daar een muzikaal intermezzo.

De montage wordt gedaan door Pieter Bakker. Hij kreeg alles rondom politiek met de paplepel ingegoten thuis en monteert mede daardoor elke week met veel plezier de nieuwste aflevering!

Henk Ruigrok van der Werven is vaste invaller bij Haagse Zaken. Hij maakte deze podcast samen met Lamyae tot hij in 2019 de overstap maakte naar NRC Vandaag. Hij studeerde geschiedenis en wordt nog altijd erg blij als hij weer eens dagje naar het Binnenhof mag om in te vallen voor de huidige producer Iris.