Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte vliegtuigen in het World Trade Center in New York. De aanval op de Verenigde Staten was wereldnieuws en wordt gezien als een keerpunt in de geschiedenis.

Journalisten Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi, beiden tieners in 2001, onderzoeken de manier waarop de gebeurtenissen van 11 september hun leven en dat van andere jonge moslims beïnvloed heeft. Van de een op de andere dag waren ze ‘de ander’. Hoe kijken zij en hun generatiegenoten twintig jaar later terug? En wat zeggen hun ervaringen over het Nederland van nu?

Generatie 9/11 is vanaf nu exclusief te beluisteren op deze pagina en in de NRC Audio app.

Afleveringen

Hosts

  • Wafa Al Ali

    Wafa Al Ali (1990) is jurist en journalist. Ze werkt op de politieke redactie van NRC. Op 11 september 2001 zat ze in groep 7. Al Ali groeide op in Winterswijk en als enige van haar klas had ze een Arabische en islamitische achtergrond.

  • Lotfi El Hamidi

    Lotfi El Hamidi (1986) is historicus en journalist. Hij werkt bij NRC als plaatsvervangend chef van de opinieredactie. In 2001 was hij 15, een tiener in de Rotterdamse wijk Delfshaven.

Productie

De productie van deze podcast is in handen van Misha Melita, Tessa Colen, Yeppe van Kesteren, Bas van Win en Yannick Middelkoop.