Sluit menu
Binnenland
Buitenland
Economie
Den Haag
Cultuur
Wetenschap
Sport
Opinie
Columnisten
Tech en Media
Boeken
Leven
Slim leven
In Beeld
Carrière
Klimaat
Recht
Podcast
Archief
Luister naar
Commentaar
Ombudsman
Puzzels
Magazine
Service
Webwinkel
Familieberichten
Over NRC
Service
Bezorgservice
Onderbrekingsservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
FAQ Digitaal Lezen
Nieuwsbrieven
Veelgestelde vragen
Mijn leeslijst
Digitale krant
Wachtwoord vergeten
Menu
NRC
Mijn nieuws
Podcasts
Digitale krant
Mijn NRC
Terug
Lees meer
Inloggen
Neem een abonnement
Mijn nieuws
Mijn leeslijst
Mijn geschiedenis
Digitale krant
Nieuwsbrieven
Ik ben abonnee
Neem een abonnement
Instellingen
Weergaveopties
Uitloggen
Hoe kunt u ons bereiken?
Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers thuis.
Service
Privacy-instellingen
Notificaties
Lichte weergave
Donkere weergave
Volg instellingen van mijn apparaat
Bezorgservice
Vakantieservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
Abonnement delen
Gedeeld abonnement
FAQ Digitaal Lezen
Veelgestelde vragen
Wachtwoord vergeten
Wijn en Spijs
Tips
Tips voor de komende feestmaanden: deze wijnen passen goed bij 10 klassieke gerechten
Voor wie dit najaar en tijdens de feestdagen graag passende wijn bij het eten serveert én daar niet te veel moeite voor wil doen: tips voor bij populaire gerechten.
Wijnkennis
Altijd maar op zoek naar die perfecte match tussen eten en wijn
Welke wijn past het best bij een gerecht, of andersom? „Het is een vak, maar als amateur doe je het niet snel echt fout.”
Interview
Lunchen met
Sommelier Heleen Boom: ‘Het gaat om de mensen met wie je aan tafel zit’
Heleen Boom (65) is sommelier van het jaar en runt een restaurant in Deventer. Ze relativeert het belang van een optimale wijn-spijscombinatie. „Voor mij is het: díé wijn, van díé maker, díé wil ik drinken.”
Wijn-app
Sommelier op zakformaat
De makers van de Nederlandse app WineStein combineerden smaakprofielen van ruim 700 wijntypes met duizenden ingrediënten. „Monnikenwerk”, zeggen ze.
Combineren
Zij zoeken, sherry en eten combinerend, naar de winnende ‘klap voor je kop’
Met een culinaire wedstrijd probeert ‘moederland’ Spanje sherry populairder te maken. Chef Bas van Kranen en sommelier Wouter Denessen doen mee aan de Nederlandse voorronde.
Janneke kookt
Niet echt volgens de regels der oenologische beschaving
Janneke Vreugdenhil drinkt bijna overal rood bij. „Fraaier kan ik het niet maken, het is de waarheid."
Van de kaart
Wijn-spijs bij Zarzo in Eindhoven: héél duur, maar ook héél goed
Joël Broekaert gaat naar restaurant Zarzo in Eindhoven, dat bekendstaat om de geweldige wijn-spijscombinaties. Terecht, zo ondervindt hij. Maar je betaalt er dan ook voor.