Sluit menu
Binnenland
Buitenland
Economie
Den Haag
Cultuur
Wetenschap
Sport
Opinie
Columnisten
Tech en Media
Boeken
Leven
Slim leven
In Beeld
Carrière
Klimaat
Recht
Podcast
Archief
Luister naar
Commentaar
Ombudsman
Puzzels
Magazine
Service
Webwinkel
Familieberichten
Over NRC
Service
Bezorgservice
Onderbrekingsservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
FAQ Digitaal Lezen
Nieuwsbrieven
Veelgestelde vragen
Mijn leeslijst
Digitale krant
Wachtwoord vergeten
Menu
NRC
Mijn nieuws
Podcasts
Digitale krant
Mijn NRC
Terug
Lees meer
Inloggen
Neem een abonnement
Mijn nieuws
Mijn leeslijst
Mijn geschiedenis
Digitale krant
Nieuwsbrieven
Ik ben abonnee
Neem een abonnement
Instellingen
Weergaveopties
Uitloggen
Hoe kunt u ons bereiken?
Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers thuis.
Service
Privacy-instellingen
Notificaties
Lichte weergave
Donkere weergave
Volg instellingen van mijn apparaat
Bezorgservice
Vakantieservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
Abonnement delen
Gedeeld abonnement
FAQ Digitaal Lezen
Veelgestelde vragen
Wachtwoord vergeten
Wat eten we
Wat eten we?
Een echt goede beef Wellington
De beef Wellington is hard op weg is een kersthit te worden in Nederland. Terwijl het maken ervan bepaald geen kinderspel is.
Kledinglijn
Waarom de snackbar je kledingkast probeert binnen te dringen
FEBO-slippers, Kentucky Fried Chicken-sokken en onesies van McDonald’s. De snackbar doet ook aan fashion.
Wat eten we?
De hypevrucht uit Azië
In Azië is de doerian ín. Maar zitten wij ook te wachten op deze lekkere, maar ook stinkende vrucht?
Wat eten we
Iemand zin in de McVegan?
De introductie van de McVegan zorgt voor veganistisch ongemak. Moet je als idealist een hyperkapitalistisch bedrijf als McDonald’s wel ondersteunen?
Wat eten we?
'Wie in armoede leeft heeft geen energie om verantwoorde keuzes te maken'
Deze week is het beeld ontstaan dat klanten van de Voedselbank met ongezond eten thuiskomen. Dit is niet alleen vervelend, maar ook nog eens onjuist, zegt landelijk voorzitter van de Voedselbanken Leo Wijnbelt.
Wat eten we?
Voor iedereen die ‘s ochtends dromerig naar het zuivelpak kijkt
Laten we nu eens rationeel naar de koe kijken.
Pindakaastest
Pindakaas met caramel of walnoot, zitten we daar op te wachten?
Vier Petje Pitamientjes op de redactie testen 10 nieuwe soorten pindakaas met de vraag: wat is het en is het wat?
Wat drinken we?
Verwarrende tijden voor wie een melkvervanger zoekt
Sojamelk mag geen melk meer heten, maar veel makkelijker wordt het zo niet voor de consument.
Wat eten we
Moeder die gezonde voeding wil voelt zich machteloos
Gezondere kantines? Deze moeder merkt daar nog weinig van. De kantines van school en hockey serveren kroketten en kipcorns.
Donuts
Zo exotisch zijn die donuts echt niet
Elke nieuwe vestiging van Dunkin’ Donuts in Nederland is groot nieuws, maar de donut hadden we hier dertig jaar geleden ook gewoon al.
Wat eten we?
Hoe je als consument telkens wordt misleid
Waarom wordt het Nutella-etiket niet gesierd met suikerbieten of wuivend suikerriet? Waarom geen palmboom?
Cultureel erfgoed
Friet is politiek in België
Een relletje was geboren toen een nieuwe EU-gezondheidsregel de Belgische culinaire traditie in gevaar zou brengen.
Eten op reis
Vamos al supermercado!
Voor sommige exotische boodschappen moet je toch nog echt naar het buitenland.
Wat eten we?
Waarom we liever pikante dan gezonde sperziebonen eten
Mensen willen het woord ‘gezond’ gewoon niet horen als ze aan iets lekkers denken.