Schuldencrises

Spaanse rente naar record - is lening van 100 miljard wel genoeg?

Gisteren gingen de eurolanden definitief akkoord met een lening van maximaal 100 miljard euro aan Spanje, maar beleggers vrezen nu al dat dat niet genoeg zal zijn. De rente op Spaanse staatsobligaties staat op een recordhoogte omdat de regio Valencia gisteren voor financiele hulp naar de regering stapte.

Gemengde reacties op afspraken Europese top, kritiek op Rutte

Parlementariërs hebben vanochtend wisselend gereageerd op de instemming van premier Mark Rutte met de mogelijkheid banken direct te steunen met geld uit het Europees noodfonds. Veel politici constateren dat de afspraken bij de Eurotop verder gaan dan wat Rutte eerder bepleitte.

Monti zet hakken in het zand op EU-top: onze rente moet nú omlaag

Morgen ligt het langetermijnplan van Van Rompuy op tafel, maar vandaag hamerde Monti bij de EU-top in Brussel op de korte termijn. De rentes die Italië en Spanje betalen moeten omlaag, anders gaat het fout. Desnoods wil hij tot zondag blijven vergaderen, totdat er hulp toegezegd is.

Rutte over Merkels ‘politieke unie’: nu geen grote veranderingen in EU

Een ‘politieke unie’ zoals Merkel die voor zich ziet, kan nog niet op goedkeuring rekenen bij Rutte. De demissionair premier zei vandaag tijdens zijn bezoek aan Spanje dat er geen grote veranderingen moeten worden doorgevoerd in de EU.

Europese Commissie kijkt met argusogen naar Nederlandse plannen

De Europese Commissie is blij met de maatregelen die het Lenteakkoord opsomt om de Nederlandse economie er weer bovenop te krijgen, maar er is ook kritiek. Met de aanstaande verkiezingen lijkt het volgens de EC een erg lastige klus om alles doorgevoerd te krijgen. En alleen het voornemen uitspreken is niet voldoende.

Meer Schuldencrises...