Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

In het tweede seizoen van de podcastserie Cocaïnekoorts gaat misdaadverslaggever Jan Meeus met collega Elze van Driel voor NRC op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Nederland in tien jaar tijd is uitgegroeid tot het Europese distributiecentrum voor cocaïne. De hoofdrolspeler is dit keer Piet Costa. Volgens de politie is hij de opdrachtgever van de martelcontainer. Wie is deze Piet Costa? Hoe kan een onbekende Rotterdammer opklimmen tot kopstuk van de internationale cocaïnemaffia? Wat zegt dat over hem? Maar vooral, wat zegt het over ons? Wat zegt het over Nederland?

Eerder vertelde Jan Meeus al het verhaal van Ridouan Taghi, een kleine hasjdealer uit Vianen die uitgroeide tot internationaal cocaïnebaron. Dit eerste seizoen van Cocaïnekoorts kun je hieronder beluisteren.

Cocaïnekoorts

Luister naar
seizoen 1 van
Cocaïnekoorts

Afleveringen

Hosts

  • Jan Meeus

    werkt sinds 2015 als misdaadverslaggever voor NRC en volgt voor de krant grote strafzaken als Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Hij is auteur van de criminele biografie van Willem Holleeder en het boek De Schiedamse cocaïnemaffia.

  • Elze van Driel

    werkt sinds 2015 bij NRC. Als audioredacteur maakte ze samen met Jan Meeus al eerder Cocaïnekoorts I, Holleeder: De Finale en werkt ze aan Onbehaarde Apen.

Productie

Podcastredacteuren: Tessa Colen, Felicia Alberding
Montage: Yeppe van Kesteren, Jeroen Jaspers
Muziek: Jeroen Jaspers, Bas van Win
Artwork: Lynne Brouwer