Advertentie
De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

De mooiste terrastegels voor 2021

Steeds vaker wordt de sfeer van de woonkamer doorgetrokken naar de tuin. De tuin wordt een verlengde van de woonkamer. Terrastegels en beplanting zijn daarin sfeerbepalend. Kies je voor een mediterrane tuin of juist een klassieke tuin met bloemenborders? Ga je voor gemak met een onderhoudsvriendelijke tuin? Welke sfeer je ook kiest, de terrastegel bepaalt de uitstraling.

Naast de sfeer zijn er natuurlijk meer factoren die jouw uiteindelijke keuze bepalen bij het kopen van de terrastegels. Beton is betaalbaar maar heeft meer onderhoud nodig. Terrastegels die gemaakt zijn van keramiek of een keramiek toplaag hebben zijn duurder maar zijn onderhoudsvriendelijk, door de harde toplaag krijgen mossen en groene aanslag geen kans. In het topsegment zijn natuursteen tegels favoriet.

Mooi en onderhoudsvriendelijk
Een keramiek terrastegel wordt gemaakt met een print die in veel gevallen natuursteen nabootst, maar ook houtdecor of betonlook is een populaire afwerking. Door de keiharde toplaag is de keramiek terrastegel bestand tegen krassen en invloeden van buitenaf. De natuursteen tegel en de betontegel is gevoeliger voor krassen, vlekken en verkleuringen. Voor natuursteen geldt dat dit onderdeel is van de charme van het materiaal. Een doorleefde natuursteen terrastegel is nog net zo mooi, zo niet mooier en authentieker.

Groter is niet altijd beter
De maat van de tegel is ook een belangrijke sfeerbepaler. Een romantische sfeer bereik je niet met tegels van 100×100 cm en tegenovergesteld een moderne tuin heeft geen moderne uitstraling met kleine tegels van 20 bij 20 cm. Denk daarom goed na over de maat van de tegels en ook over de manier van leggen. Laat je inspireren op de website van totaaltegel of ga naar de showroom en laat je adviseren door een van onze experts.

Een sfeervolle tuin aangepast aan jouw wensen
De meeste terrastegels hebben een natuurlijke kleurstelling waarbij grijs en zwart favoriet is. Sterk in opkomst zijn de terrastegels met een warme bruintint. Met de bijpassende stapelblokken maak je een mooie border of een bak voor een grote olijfboom. Je maakt met verschillende tegels jouw droomtuin.

Sfeer, kwaliteit en weinig onderhoud, dat is waar de ideale terrastegel voor staat. Gegarandeerd jarenlang genieten van een tuin en terras met jouw ideale tegel, daarvoor ga je naar totaaltegel.nl

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.