branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Anne Huijnen
De plastic cirkel is rond #3: Waar laat je je oude waterkoker?

‘De waardeketen moet helemaal aan elkaar geknoopt worden’

De hoeveelheid plastic in huishoudelijke apparaten is moeilijk mechanisch te recyclen. De oplossing is in ontwikkeling, maar laat nog even op zich wachten. Wat doen we in de tussentijd om het recyclen van huishoudelijke apparaten circulair te maken?

Vlamvertragers

In deze aflevering hoor je Lein Tange, directeur van de Polystyreen Loop, de proeffabriek die piepschuim recyclet, in gesprek met Esther Zondervan, onderzoeker bij TNO, over het recyclen van huishoudelijke apparaten. Het probleem bij het recyclen van huishoudelijke apparaten zit ‘m o.a. in de vlamvertragers, die de brandveiligheid van een apparaat waarborgen, maar moeilijk te recyclen - laat staan circulair te maken - zijn. In het project Plast2BCleaned wordt daar hard aan gewerkt. Want om dit probleem op te lossen, moet iedere schakel in de waardeketen zich verantwoordelijk voelen.

Luister ‘De plastic cirkel is rond’, aflevering 3: Waar laat je je oude waterkoker?

Een nieuw leven voor plastic

In de podcastserie ‘De plastic cirkel is rond’ zoomt TNO samen met NRC XTR in op de bijdrage van plastic aan een circulaire economie. In vier afleveringen gaan we in gesprek met wetenschappers en producenten over een nieuw leven voor plastic. Van innovaties voor nieuwe ontwerpen van plastic producten tot duurzame technologieën om plastics te recyclen.

Verspil het niet
TNO, de onafhankelijke onderzoekers van Nederland, ziet het als taak om de juiste vragen te stellen én de juiste antwoorden te geven. Hun innovaties raken jou en de wereld om je heen. De podcastserie ‘De plastic cirkel is rond’ is gemaakt naar aanleiding van het recent verschenen paper ‘Verspil het niet’ over de aanpak van de schaduwzijde van plastics. Gebaseerd op onderzoek dat TNO doet naar circulaire plastics: van innovaties voor nieuwe ontwerpen van plastic producten tot duurzame technologieën om plastics te recyclen. Vanuit het streven naar een wereld met minder plastic afval, minder CO2-uitstoot en minder gebruik van fossiele grondstoffen. Dit alles om bij te dragen aan het leven van morgen. Zie jij het net als TNO ook voor je? Een circulaire wereld mét plastic? Ga naar tno.nl/circulaireplastics en download het paper.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.