branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Dik Nicolai
Podcastserie: De kracht van staal

Circulair bouwen: toekomst zonder nieuw materiaal

De bouw staat voor een enorme opgave in Nederland, met het oplossen van het woningtekort en bijdragen aan de energietransitie. Tegelijkertijd moet dit met minder grondstoffen. Opdrachtgevers, woningbouwcorporaties, gemeentes en architecten moeten daarom gezamenlijk werken aan gebouwen die ‘future-proof’ zijn. Doordat de helft van al het geproduceerde staal naar de bouw gaat, kan het hierin een belangrijke rol spelen. In de podcastserie ‘De kracht van staal’ herontdekken we de kracht van staal. Hoe werken we toe naar een circulaire toekomst?

In deze aflevering praat Tom Jessen met Pim Peters, constructief ontwerper en partner bij IMd Raadgevende Ingenieurs. Hij moet anders gaan nadenken over oplossingen die worden toegepast in de bouw. Dat is een uitdaging, maar is voor de duurzame toekomst enorm belangrijk.

Beluister hier de podcastserie De kracht van staal.

Pim Peters

ir. Pim Peters (1966) is directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs. Hij combineert de liefde voor construeren met zijn passie voor architectuur. Zijn specialiteit is constructieve duurzaamheid. Als initiator heeft hij met afstudeerders van TU Delft meerdere onderzoeken gedaan naar het bewuster omgaan met grondstoffen, om de milieulast van constructies te verlagen. Onder andere door onderzoek naar duurzame hoogbouwconstructies, beïnvloeding van constructieve uitgangspunten op de levensduur van het bouwwerk.

Tom Jessen

Tom Jessen is podcast host, producent en dagvoorzitter. De meeste mensen kennen hem van Maarten van Rossem - De Podcast. Daarin praat Tom wekelijks met de bekende historicus over de meest uiteenlopende zaken. De podcast is één van de best beluisterde podcasts van Nederland en staat geregeld op de eerste plaats.
Tom maakt podcasts sinds 2014. Hij heeft gewerkt voor vele grote nationale en internationale bedrijven.

De kracht van staal

Ga voor meer informatie over de toepassingen van staal in de samenleving en de ambities op het gebied van duurzaamheid naar Omgeving.tatasteel.nl/dekrachtvanstaal


XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.