branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Volgens Paolo Herdé (Eneco) maak je met het Internet of Things energie goedkoper en toegankelijker.
Volgens Paolo Herdé (Eneco) maak je met het Internet of Things energie goedkoper en toegankelijker. Dik Nicolai
Podcastserie: Unlimited Ondernemen

#6 Duurzame energievoorziening met IoT

Een warmtenetwerk dat slimmer is, is ook duurzamer. Dat kunnen we in de huidige klimaat en energiecrisis goed gebruiken. Een energienetwerk dat terug kan praten of een warmtepomp die precies kan vertellen wat het nodig heeft. Internet of Things maakt dit mogelijk.

In de podcastserie Unlimited Ondernemen gaat host en tech-expert Vivianne Bendermacher in gesprek met ondernemers en leiders die uitblinken in wat ze doen. Hoe maken ze daarbij slim gebruik van connectiviteit? Luister naar deze zesde aflevering: Duurzame energievoorziening met Internet of Things.

Luister hier de podcast: Duurzame energievoorziening met Internet of Things

In de studio


Paolo Herdé is Head of Asset Innovation & Transformation bij Eneco. Met zijn team rolde hij onlangs het eerste slimme warmtenetwerk van Nederland uit. Welke uitdagingen kwam hij tegen en hoe ga je om met privacy van klanten?

Internet of Things is niet alleen toepasbaar aan grotere bedrijven, zoals Eneco. Ook het mkb kan hier gebruik van maken om effectiever en duurzamer te werken. Egbert Kroon, innovatiedirecteur bij T-Mobile Ondernemen, geeft enkele voorbeelden van geslaagde toepassingen van IoT in het mkb.

”Met IoT maak je energie goedkoper en toegankelijker”

Verbinder van ondernemend Nederland

T-Mobile is connectiviteitspartner voor ondernemend Nederland en staat ondernemers bij om slagvaardigheid op de werkvloer te verbeteren, waar die ook is. Dit doen we met vaste, mobiele en clouddiensten, maar ook door je te inspireren met podcasts, artikelen, advies op maat en met handige digitale tools die je kan inzetten. Lees meer via T-Mobile Ondernemen.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.