Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Blake Cantrell
Taboe Talk 1: Leven met een eetstoornis. Een eeuwig durend gevecht?

‘Anorexia beheerste mijn leven’

Bekend met de eetstoornissen anorexia nervosa, boulimia en binge eating disorder? Meer dan 100.000 tienermeisjes in Nederland kampen ermee. Van alle patiënten herstelt ongeveer 45%. De rest herstelt niet (volledig). Ondanks de grote impact rust er op deze psychische ziektes nog steeds een groot taboe.


In de podcastserie Taboe Talk gaat presentatrice en psychologe Roos Woltering in gesprek met ervaringsdeskundigen over het taboe waar zij mee leven. Hoe leef je als je je niet aan de ongeschreven regels houdt? In Taboe Talk wordt hierover gesproken. Woordkunstenaar Akwasi laat aan het einde van elke podcast zijn creatieve licht over het onderwerp schijnen.

Luister hier naar Taboe Talk 1: Leven met een eetstoornis. Een eeuwig durend gevecht?

In deze aflevering hoor je het verhaal van Yasmin Karssing (26). Als actrice is ze onder andere bekend van Flikken Maastricht en momenteel is ze te zien in Baantjer. Toen zij foto’s van zichzelf op Facebook en Instagram plaatste uit de periode dat ze anorexia had, werd ze overspoeld met reacties.

Meer Taboe Talks luisteren? Ga naar onze overzichtspagina.

KPN. Het netwerk van Nederland

Zo makkelijk als we alles online kunnen vinden, zo moeilijk is het om met anderen over taboes te praten. Daarom gaan we in deze podcastserie op zoek naar taboebrekers die juist online, via hun netwerk, een eigen stem gevonden hebben. Op deze manier zorgen we ervoor dat we allemaal ergens aansluiting vinden.

KPN brengt mensen met elkaar in verbinding. Dat doen we al meer dan 140 jaar met onze producten en diensten, maar ook door maatschappelijke activiteiten te ondersteunen. Er gaat namelijk niets boven sociaal contact, van mens tot mens. Meer weten over hoe KPN Nederland verbindt? Lees verder op kpn.com voor de mogelijkheden op het gebied van telefonie, internet en televisie.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.