branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Blake Cantrell
Taboe Talk 5: Dementie op jonge leeftijd? We steken liever onze kop in het zand

‘Aan de vuile vaat kon ik zien of ik al gegeten had, of niet’

Ongeveer 179.000 Nederlanders kampt met klachten van dementie, blijkt uit bevolkingsonderzoek. Het merendeel is vrouw, en maar liefst 12.000 van het totaal is niet ouder dan 65. Helaas is het onderwerp moeilijk bespreekbaar, blijkt uit het verhaal van Karin Willemsen (52).

In de podcastserie Taboe Talk gaat presentatrice en psychologe Roos Woltering in gesprek met ervaringsdeskundigen over het taboe waar zij mee leven. Hoe leef je als je je niet aan de ongeschreven regels houdt? In Taboe Talk wordt hierover gesproken. Woordkunstenaar Akwasi laat aan het einde van elke podcast zijn creatieve licht over het onderwerp schijnen.

Luister hier naar Taboe Talk 5: Dementie op jonge leeftijd? We steken liever onze kop in het zand

In deze aflevering hoor je het verhaal van Karin Willemsen (52) uit Nijmegen. Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Karin steeds vergeetachtiger werd. Om zichzelf te helpen herinneren aan de meest eenvoudige dingen, hing ze haar huis vol met briefjes. Noodgedwongen gaf Karin haar werk in de zorg op, waar ze op veel onbegrip stuitte van collega’s. Over het onderwerp praten lukte nauwelijks.

Meer Taboe Talks luisteren? Ga naar onze overzichtspagina.

KPN. Het netwerk van Nederland

Zo makkelijk als we alles online kunnen vinden, zo moeilijk is het om met anderen over taboes te praten. Daarom gaan we in deze podcastserie op zoek naar taboebrekers die juist online, via hun netwerk, een eigen stem gevonden hebben. Op deze manier zorgen we ervoor dat we allemaal ergens aansluiting vinden.

KPN brengt mensen met elkaar in verbinding. Dat doen we al meer dan 140 jaar met onze producten en diensten, maar ook door maatschappelijke activiteiten te ondersteunen. Er gaat namelijk niets boven sociaal contact, van mens tot mens. Meer weten over hoe KPN Nederland verbindt? Lees verder op kpn.com voor de mogelijkheden op het gebied van telefonie, internet en televisie.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.