branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Louise Vytopil, senior manager business & human rights bij KPMG en Annelien van Meer, senior adviseur duurzaamheid bij a.s.r.
Louise Vytopil, senior manager business & human rights bij KPMG en Annelien van Meer, senior adviseur duurzaamheid bij a.s.r. Luis Mendo
Podcastserie: Vooruitgang ontcijferd

Maatschappelijke impact: er valt een wereld te winnen

Environment Social en Governance – ofwel de ESG-factoren – worden steeds belangrijker, voor alle bedrijven. De impact van environment is meestal duidelijk in kaart te brengen, maar hoe zit het met de ‘social’ impact, de relatie met de maatschappij? Voor veel bedrijven is dit nog steeds een blinde vlek.

In de podcastserie Vooruitgang ontcijferd gaat presentator Tom Jessen in gesprek met bevlogen kennisexperts over ontwikkelingen op het gebied van vooruitgang, technologie en duurzaamheid. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen inzichtelijk maken?

Luister hier naar Vooruitgang ontcijferd aflevering 5: Maatschappelijke impact: er valt een wereld te winnen

In deze aflevering praat Tom Jessen met Annelien van Meer, senior adviseur duurzaamheid bij a.s.r., en Louise Vytopil, senior manager business & human rights bij KPMG. Wat valt allemaal onder de noemer ‘social’? Waarom moet je zowel de negatieve als de positieve maatschappelijke impact van je bedrijf in kaart brengen? En hoe bepaal je waar je focus ligt?
Meer lezen over Vooruitgang ontcijferd? Ga naar onze overzichtspagina.

“Interne draagvlak is een voorwaarde voor maatschappelijke impact”

In de studio

Annelien van Meer houdt zich als senior adviseur duurzaamheid bij a.s.r. bezig met de ontwikkeling en implementatie van de duurzaamheidsstrategie door de gehele organisatie. Stakeholder management en impact assessment hebben daarin een integrale rol. Eerder werkte Annelien onder meer bij Enact Sustainable Strategies en UTZ Certified.

Louise Vytopil heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van mensenrechten. Dat past ze toe bij de ontwikkeling van duurzame en praktische systemen en processen op dit gebied voor klanten van KPMG. Daarnaast doceert Louise over mensenrechten aan de Universiteit Utrecht.

Vooruitgang ontcijferd

Organisaties en ondernemers willen vooruit. De samenleving wil vooruit. KPMG vindt dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als deze goed is voor mens en maatschappij. Vooruitgang is te zien in cijfers, aan groei. Maar niet altijd. Vooruitgang zit vooral daarbuiten. En ‘daarbuiten’ wordt steeds meer van waarde. Het gaat erom de complete waarde van uw organisatie én het verbeterpotentieel te ontcijferen. Daarmee ontstaat inzicht zodat echte vooruitgang vorm kan krijgen.
Meer weten over KPMG en vooruitgang? Kijk op kpmg.nl.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.